joi, 7 noiembrie 2013

Simboluri crestine

Simboluri elementare au fost utilizate pe scară largă de către Biserica timpurie.
Aici sunt unele dintre cele mai populare simboluri crestine .
Chi Rho este una dintre cele mai vechi simboluri de cruce folosite de creștini . Acesta este format prin suprapunerea primele două litere ale cuvântului " Hristos ", în limba greacă , chi = CH și Rho = R . Deși nu este punct de vedere tehnic o cruce, Chi Rho invoca răstignirea lui Isus. Cele mai vechi dovezi ale Chi Rho simbolul este utilizarea lui de Constantin Labarum, stindardul imperial, la începutul secolului al CE 4-lea. Lactantius , un apologet creștin secolul 4 , rapoarte că în ajunul bătăliei de laPodul Milvian în 312 CE , Constantin a avut o viziune a lui Dumnezeu, în care i sa poruncit de a marca scuturile ostasilor cu simbolul Chi Rho iar Chi Rho au devenit oficial însemnele imperiale.Monede și medalioane bătute în timpul domniei lui Constantin au purtat, de asemenea, Chi Rho. Până în anul 350 CE, Chi Rho a început să fie folosit pe sarcofage creștine și fresce.
taucross.jpg (872 bytes)

După ce Comisia sa de la poalele Crucii San Damiano , Saint Francis a ales un simbol mai vechi de răscumpărare ca standard său : cruce Tau.
Comentând Scripturile lui Israel , primii scriitori creștiniau  folosit traducerea greacă, în care ultima literă a alfabetului ebraic,Tau , a fost transcris ca un " T " în limba greacă. Prefigurată în ultima literă a alfabetului ebraic, apoi ,stilizat Tau crucea a ajuns să reprezinte mijloacele prin care Hristos a inversat neascultarea de vechiul Adam și a devenit Mântuitorul nostru ca" Noul Adam ",.

ichthus.jpg (2229 bytes)
Printre simbolurile folosite de primii creștini, cel al peștilor pare a fi pe primul loc în importanță. Într-adevăr, din surse monumentale, cum ar fi mormintele, știm că peștele simbolic a fost cunoscut de creștinii din cele mai vechi timpuri. Acesta poate fi văzut pe monumentele. Peștele a fost descris ca un simbol creștin în primele decenii ale secolului al doilea .

lamb-of-god.gif (4924 bytes)
Mielul : simbol al lui Hristos ca fiind Mielul pascal și de asemenea, un simbol pentru creștini ( ca Hristos este Păstorul nostru și Petru i sa spus să hrănească oile Sale ). Carnea de miel este, de asemenea, un simbol de Sf. Agnes ( Sărbătoarea 21 ianuarie ), martir virgin a Bisericii primare .


dove1.gif (5479 bytes)Porumbelul : simbol al Duhului Sfânt și folosit mai ales în reprezentările Botezului Domnului și Rusalii. El simbolizează, de asemenea, eliberarea sufletului dupa moarte și este folosit pentru a aminti de porumbelul lui Noe, un vestitor de speranță.


rose49.jpg (6237 bytes)
Trandafirul : Sfântul credința, Maica Domnului, martiriul, secretul de penitență. Cinci trandafiri grupati împreună simbolizează cele 5 Rănile lui Hristos.


anchor1.gif (2927 bytes)

Ancora : găsite în primul secol in cimitire,in catacombe și mai ales în cele mai vechi părți ale cimitirelor Sfinților Priscilla ( aproximativ 70 de exemple în acest singur cimitir ), Domitilla, Calixt, Simajus Coemetarium.


jerusalemcross2.jpg (2984 bytes)
Cruce din Ierusalim : de asemenea, numita " crucea cruciaților este alcătuita din 5 cruci grecești care se suprapun pentru a simboliza a) 5 Rănile lui Hristos ; b ) cele 4 Evanghelii și 4 colțuri ale pământului ( cele 4 cruci mai mici ) și Însuși Hristos ( Crucea mare ). Aceasta cruce a fost un simbol comun utilizat în timpul războaielor împotriva agresiunii islamice.

baptism1.gif (2218 bytes)Crucea greacă , cu litera grecească " X " semnifica prima inițială a titlului " Hristos , " această Cruce este un simbol al regenerării, prin urmare e asociata cu Botezul.

peterscross.gif (984 bytes) Petru Cross : pentru că atunci când Petru a fost de a fi martirizat, el a ales să fie răstignit cu capul în jos din respect pentru Hristos, crucea cu susul în jos Latină a devenit simbolul său și prin urmare, un simbol al papalității . Din păcate aceasta cruce a fost cooptata de sataniști al căror scop de " răsturnare " a creștinismului.

Candle
Focul, mai ales sub forma de flacara a unei lumanari, reprezintă atât Duhul Sfânt cat și lumina. Sursele acestor simboluri derivă din Biblie, de exemplu, de la limbile de foc care simbolizau Duhul Sfânt la Rusalii, și de la descrierea lui Isus a adepților săi, ca lumina a lumii, sau Dumnezeu este un foc mistuitor găsite în Evrei 12.



Crucea, care este astăzi unul dintre simbolurile cele mai recunoscute din lume, a fost folosita ca un simbol din cele mai vechi timpuri. Crucea latină , de asemenea, stiu ca protestant Cruce și de Vest cross latină . Crucea latină ( crux ordinaria ), este un simbol al creștinismului , chiar dacă acesta ea a fost folosita ca un simbol păgân de milenii înainte de întemeierea Bisericii creștine .
Acesta a fost gasit in China si Africa . Ea apare pe pietre scandinave in epoca bronzului reprezentând ciocanul lui Thor, zeul lor de tunete și război. Acesta a fost privit ca un simbol magic,ea a adus noroc și indeparta răul. Unii oameni interpretează sculpturide piatra in forma de cruce ca un simbol solar, sau un simbol al Pământului, cu punctele sale reprezintă nord , sud , est , și la vest. Alții spun că reprezintă forma umană .
christian crossCrucea crestina , văzută ca o reprezentare a instrumentului de răstignirea lui Isus Hristos, este simbolul cel mai cunoscut religios al creștinismului.
Semnul în formă de cruce, reprezentat în forma sa cea mai simplă două linii în unghiuri drepte. Se merge înapoi la o perioadă foarte îndepărtata a civilizației umane, se presupune că a fost utilizata nu doar pentru valoarea sa ornamental ci cusemnificație religioasă. Crucea crestina are multe forme diferite . Iată câteva dintre cele mai diferite forme ale Crucii creștine .

latin crossCrucea latină.
new coptic crossCrucea copta.

crucifix


Crucea patriarhală e o cruce cu o reprezentarea trupululi lui Isus agățat de ea. Acesta este utilizata în principal în biserica catolică, anglicană, luterană, ortodoxa și se pune accentul pe jertfa lui Hristos - moartea prin crucificare .


patriarchal crossO cruce dublă , cu două traverse în partea de sus. Cel de sus este mai scurtă, reprezentând placa pironit pe crucea lui Isus ".
cross crosslet
Crucea Ierusalim , este un simbol pentru evanghelizarea lumii din Evanghelii, care dă o denumire alternativă : Mission Cross . O altă interpretare comună este că aceasta reprezintă cei patru evangheliști : Matei , Marcu , Luca și Ioan .

christian trinityInele reprezintă trinitatea. Există multe simboluri ale Trinității din creștinism .
Inele Borromeo sunt trei cercuri suprapuse, simbolul trinității creștine. Cuvântul " trinitate " vine de la substantivul latin " Trinitas " ce înseamnă " trei sunt una. " Trinitatea reprezintă credința că Dumnezeu este unul fiind alcătuită din trei persoane distincte , care există în co - egal , comuniune co ​​- etern cu Tatăl , Fiul și Duhul Sfânt .


star of david
Steaua lui David -Steaua lui David este o stea cu sase colturi formata din două triunghiuri interconectate, unul cu vârful în sus, unul cu vârful în jos. Este numita după regele David și apare pe steagul Israelului . În timp e predominant recunoscut ca un simbol al iudaismului și Israel, mulți creștini identifica cu Steaua lui David de asemenea ca fiind un simbol al creștinismului asociat cu nașterea Mântuitorului, Isus Hristos .


bread and wine

Painea și Vinul - pâinea și vinul reprezintă trupul și sângele lui Hristos. De multe ori oamenii asociază consumul de vin sau consumul de paine cu a fi sfânt sau a face ceva asemănător cu Dumnezeu sau Isus .




bible symbol



Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu .





christian circle


Cerc christian reprezintă eternitatea.






HornHorn - Acest simbol creștin reprezintă puterea lui Dumnezeu . Fiind principalul mijloac de apărare, precum și de atac asemeni multor animale ce sunt dotate cu , corn, este un simbol de dominație, putere, triumf, ferocitatea, putere, inteligență, demnitate, prosperitate și glorie. Un corn cu ulei il reprezinta David a fi uns ca rege și șapte coarne ale standului Ram pentru cucerirea Ierihonului ( Iosua ), de către israeliți .
Cuvântul este , de asemenea, utilizat în mai multe expresii populare ale căror semnificații au conotații religioase . De exemplu , fraza " cornul abundenței " denotă generozitate Celui Atotputernic , și " corn de mântuire " se referă la Isus Hristos și este reprezentativ pentru un Mântuitor puternic .
Apa are o semnificație simbolică specifica pentru creștini, ea poate reprezenta curățare sau puritate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu