miercuri, 30 octombrie 2013

Simboluri alchimice

Simbolurile alchimice au fost inițial concepute ca parte a alchimiei, s-au folosit pentru a desemna anumite elemente si unii compusi până în secolul al 18-lea. Initial de-a lunul timpului stilul și simbolul a variat între alchimiști, astfel ca le prezentam pe cele mai comune.
Arta a alchimiei a fost transmisa de-a lungul secolelor din Egipt și Arabia în Grecia și Roma, și în cele din urmă în vestul și centrul Europei. Cuvântul este derivat din fraza araba "al-Kimia", care se referă la pregătirea de Piatra sau Elixir de către egipteni. Arabă rădăcină "Kimia" vine de la coptul "Khem", care a făcut aluzie la solul fe negru fertil din delta Nilului.
Aurul - este unul dintre cele șapte metale alchimice (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier și staniu). Pentru  un alchimist, a reprezentat perfecțiunea materiei la orice nivel, inclusiv cea a mintii, spiritului si sufletului. Simbolul de aur ar putea fi, de asemenea, folosit pentru a reprezenta soarele în astrologie.
Argintul - este unul dintre cele șapte metale ale alchimiei (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier și staniu). Simbolul de argint este, de asemenea, asociat cu Luna în astrologie.
Fierul - este unul din cele șapte metale alchimiei (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier și staniu). Simbolul fierului ar putea fi, de asemenea, folosit pentru a reprezenta planeta Marte în astrologie.
Plumb - este prima și cea mai veche din cele șapte metale alchimice (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier si cositor). Simbolul plumbului a fost, de asemenea, folosit pentru a reprezenta planeta Saturn în astrologie.
Mercur - a fost folosit pentru a face oxid de mercur roșu prin încălzirea elementului într-o soluție de acid azotic. Reacția de mercur în acid azotic are ca efect producerea de vapori deasupra suprafeței și cristale roșii luminoase precipita la partea de jos.
Mercurul este unul din cele șapte metale alchimice (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier și staniu). Simbolul de mercur ar putea fi, de asemenea, folosit pentru a reprezenta planeta cu același nume în astrologie si este  reprezentat de un șarpe.
Staniu - este una dintre cele șapte metale ale alchimiei (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier și staniu). Simbolul de staniu ar putea fi, de asemenea, folosit pentru a reprezenta planeta Jupiter în astrologie.

Magneziu - alchimistii au folosit "Magnesia alba" (magneziu alb), carbonat de magneziu (MgCO3), de asemenea, cunoscut sub numele de "pământ magnezian usoar".
Sulful - Sulfur este una dintre cele trei substanțe cerești (sulf, mercur și sare). Acesta a fost utilizat pe scară largă în practica alchimica.
Sarea - este a treia substanță cerească în alchimie, celelalte două fiind Mercur și sulf. Acest mineral a avut un loc sacru și a fost un simbol religios și social proeminent încă de la începutul rasei umane. Reprezentata prietenie, fraternitate, incoruptibilitate și puritate. Simbolizeaza lucrurile bune din viață și reprezintă, de asemenea, spirit și sarcasm.
Fosfor - adesea folosit ca un simbol al spiritului, prin urmare alchimistii au fost interesati in special de lumina, care părea să fie cuprinsa în materie, cum ar fi fosforul.
Platina - alchimistii credeau ca platina ar fi un amalgam de aur și argint.
Potasiu (carbonat de potasiu) - a fost utilizat pe scară largă în procesele alchimice.

Zincul - sau lana filozofilor sau Nix Alba (Alba ca Zapada) a fost oxidul de zinc obtinuta prin arderea zincului în aer.

Cele patru simboluri ale elementelor sunt
Fire SymbolSimbol pentru foc.Water SymbolSimbol pentru apa.Earth symbolSimbol pentru pamant.
Air SymbolSimbol pentru aer.

Antimoniu - simbolizează natura animală sau spiritul sălbatic din om și natură, și a fost deseori simbolizată de lup.
Arsenic - a fost utilizat pe scară largă de către alchimiști timpurii și a fost, de asemenea, uneori reprezentat de imaginea unei lebede.

Bismut - desi menționat în textele alchimice nu este sigur ce rol a jucat în procesele alchimice.
Cuprul - este unul din cele șapte metale alchimiei (aur, argint, mercur, cupru, plumb, fier și staniu).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu