joi, 14 noiembrie 2013

Cauza bolilor - dezechilibrul pH-ului intern al organismului

V-ați întrebat vreodată dacă multe dintre bolile societății noastre au o cauză comună? Multi medici si nutritionisti cred ca explicatia ar putea veni cu aceste cuvinte simple: dezechilibrul pH-ului. Aciditatea slăbește toate sistemele organismului, este foarte comună astăzi, aceasta dă naștere unui mediu intern propice bolii, spre deosebire de un mediu echilibrat cu un pH care permite funcționarea normală a organismului ca acesta sa reziste bolilor. Un corp sănătos păstrează rezerve alcaline adecvate pentru a satisface cerințele de urgență. Când excesul de acizi creste, rezervele noastre alcaline sunt epuizate lăsând corpul într-o stare slăbită. O dieta cu un pH echilibrat, potrivit multor experți, este o cheie vitală pentru menținerea sănătății. Conceptul de dezechilibru alcalin-acid ca fiind cauza bolilor nu este nou, in 1933 un medic din New York numit William Howard Hay a publicat o carte inovatoare, incepand o nouă eră in sănătate în care, el susține că toate boalile sunt cauzate de autointoxicarea sau " auto - otrăvirea " organismului, ca urmare a acumulării de acid in organism: dieta noastra este dezechilibrata, iar prin introducerea de alimente acide in cantitate prea mare dr William Howard Hay , el spune că toate bolile sunt același lucru, indiferent de modurile sale nenumărate de exprimare, iar Dr. Theodore A. Baroody in cartea sa spune, în esență, același lucru: nenumăratele nume de boli, nu contează cu adevărat, ceea ce conteaza este ca au venit din aceeasi cauza rădăcină caci  exista prea multe deșeuri acide in țesuturi in organism!
Înțelegerea pH-ului:
pH ( potențialul de hidrogen) este o măsură a aciditatii sau alcalinitatii unei soluții. Aceasta este măsurată pe o scară de la 0 la 14. Atunci când o soluție nu este nici acidă, nici alcalină are un pH de 7, deci este neutra. Apa este compusul cel mai abundent din corpul uman, care cuprinde 70 % dincorp. Corpul are un raport de acid - alcalin, numit pH-ul organismului, care este un echilibru între ioni pozitivi și ionii negativi, iar organismul se străduiește continuu pentru a echilibra pH-ului. Cand acest echilibru este compromis pot apărea multe probleme. Este important să înțelegem că nu este vorba de acidul din stomac sau pH-ul gastric, vorbim despre pH-ul din țesuturi și fluide ale corpului, care este cu totul altceva.
Testați aciditatea corpului tau sau alcalinitatea: 
Se recomandă să vă testați nivelul pH-ului pentru a determina dacă pH-ul corpului are nevoie de atenție imediată. Prin utilizarea benzi de testare pH-ului, puteți determina pH-ul rapid și ușor în intimitatea propriei case. Dacă pH-ul urinar variază între 6.0 - 6.5 dimineața și între 6,5 și 7,0 seara, corpul tău funcționează într-un interval sănătos. Dacă saliva rămâne între 6,5 și 7,5 toată ziua, corpul tău funcționează într-un interval sănătos, dar cel mai bun timp pentru a testa pH-ul dvs. este cu aproximativ o oră înainte de masă și două ore după o masă. Testarea pH-ului se recomanda două zile pe săptămână. Cei mai multi oameni sufera de un pH dezechilibrat, el fiind acid, se forțează astfel corpul să împrumute minerale, inclusiv calciu, sodiu, potasiu și magneziu, de la organele vitale si oase pentru a amortiza ( neutraliza ) acidul și în condiții de siguranță a-l elimina din organism. Din cauza aceasta, organismul poate suferi daune severe și prelungite datorita aciditatii mari - o stare care poate merge nedetectata de ani de zile.
Acidoza usoara poate cauza probleme, cum ar fi:
-daune cardiovasculare, inclusiv constrictie a vaselor de sange si reducerea de oxigen.
-cresterea in greutate, obezitatea si diabetul.
-vezica urinara si rinichii sunt afectati, inclusiv apar pietre la rinichi.
-deficit imunitar .
-accelerare a radialilor liberi, contribuind astfel la mutatii canceroase.
-imbătrânirea prematură.
-osteoporoza, oase fragile, slabe, fracturi de sold si osteofite.
-dureri articulare, dureri musculare si acumularea de acid lactic.
-reducerea energiei si oboseala cronica.
-digestie si eliminare lentă. 
pH-ul si pierderea de masa osoasa:
Un studiu recent de șapte ani efectuat la Universitatea din California, San Francisco, pe 9000 de femei a aratat ca cei care au acidoza cronica au un risc mai mare de pierderea de masa osoasa decat cei care au niveluri normale ale pH-ului. Oamenii de stiinta care au efectuat acest experiment cred că multe din fracturile de sold raspandite in randul femeilor de varsta mijlocie sunt conectate cu aciditate mare cauzata de o dieta bogata in alimente de origine animală și scăzuta în legume. Acest lucru se datorează faptului că organismul împrumută calciul din oase, în scopul de a echilibra pH-ului. 
pH din urina: 
Testarea urinii poate indica cat de bine corpul tau excreta acizii și asimilareaza minerale, in special calciu, magneziu, sodiu și potasiu. Aceste minerale funcționa ca " tampon ". Tampoanele sunt substante care ajuta la mentinerea si echilibreaza organismul. Chiar și cu sumele corespunzătoare de rezerve, nivelurile acide sau alcaline ale organismului pot deveni extreme. Atunci cand organismul ingera sau produce prea multi dintre acesti acizi sau baze, trebuie eliminat excesul. Urina este modul perfect pentru organism pentru a elimina orice exces de acizi sau substanțe alcaline, care nu poat fi tamponate. În cazul în care pH-ul mediului urinar este sub 6,5 sistemul tampon al corpului este copleșit, o stare de autointoxicare există, iar atenția ar trebui să se acorde la scaderea nivelului de acid.
pH-ul salivei: 
Rezultatele testării salivei pot indica activitatea enzimelor digestive din corp. Aceste enzime sunt în principal produse de stomac, ficat și pancreas. În timp ce saliva functionează, la fel ca tampoanele din urină, ea se bazează pe acest proces într-o măsură mult mai mică. Dacă pH-ul salivei este prea scăzut ( sub 6,5 ), corpul poate produce prea mulți acizi sau se pierde posibilitatea de a-i elimina prin urina. În cazul în care pH-ul salivei este prea mare ( peste 6,8 ), organismul poate suferi de asemenea foarte mult, de exemplu apare excesul de gaze, constipatia si productia de drojdie, mucegai si ciuperci. Unii oameni care au valorile pH-ului acid, atât din urină cat si din salivă - se menționază ca au acidul dublu in organism.
Refacerea pH-ului si echilibrului organismului: 
Corpul tau este capabil sa asimileze minerale si nutrienti în mod corespunzător numai atunci când pH-ul lui este echilibrat. Prin urmare, este posibil să fie luați nutrienți sănătoși și totuși organismul să fie în imposibilitatea de ai absorbi sau de ai folosi. Dacă nu se obțin rezultatele așteptate prin programul nutrițional sau pe bază de plante, uita-te la un dezechilibru alcalin de acid. Chiar și programul pe bază de plante poate să nu funcționeze în cazul în care pH-ul corpului este în afara echilibrului. 
Schimba echilibrul pH-ului de la acid la alcalin: 
De departe cel mai comun dezechilibru în societatea noastră este aciditatea tot mai scazuta. Dacă urina și / sau test de salivă sunt sub 6,5 pH-ul începe de la 1 la 5 la mai jos și se continua cu adăugarea alimentelor alcaline până când rezultatele dorite sunt atinse, iar a monitoriza progresul se folosesc benzi de testare a pH-ului.
pH suplimente pentru prea-acid: 
-enzimele sunt esențiale: 1-2 capsule, fie de enzime alimentare sau Proactazyme plus cu fiecare masa. 
-pentru rezultate mai bune și mai rapide, se iau, de asemenea, se iau 1-2 capsule de enzime și Noni între mese cand stomacul e gol si capacitatea de absorbtie este mare. 
-este nevoie de magneziu ușor absorbabil: se iau 2 capsule de magneziu complex cu fiecare masa, care oferă magneziu cu grad mare de absorbtie pentru a ajuta la constituirea de rezerve necesare. Magneziul este adesea pierdut prin urină ca o consecință ca exista prea mult acid în organism. 
-minerale alcaline sunt esențiale se recomanda minerale ionice sau minerale Chi Tonic o data pe zi. 
-alcalinul e sinonim cu cu alimentele verzi: se ia la 1 lingurita de clorofila in apă de până la opt ori pe zi.
-calciu absorbabil dacă urina este 5.8-7.2, se ia calciu Plus vitamina D și magneziu ( amino formă chelată de acid, nu sub formă carbonat ) de zi cu zi pentru a sprijini oasele. Dacă pH-ul este de 5,0-6,5 cantitatea de calciu sa creasca si mai mult. 
Dacă pH-ul este încă prea acid, se adaugă următoarele: 
-vitamina D3 ajuta la mentinerea calciului in organism. Luând Vitamina D3 și Omega 3 va ajuta acizi tampon ai corpului, se ia 1-2 capsule in fiecare zi. 
-se iae psyllium coji supliment, cum ar fi psyllium in combinație sau capsule pleavă de psyllium la culcare pentru a menține mișcările intestinale regulate. Utilizați CleanStart sau chinez Tiao pentru a curăța de două ori pe an ficatul, intestinul și detoxifierea rinichilor. 
-consolidarea urinara și capacitatea de a elimina acizii se face prin drenaj limfatic. 
Ce mă face să fiu acid? 
O dietă sănătoasă ar trebui să constea din 80 % alimente alcaline formatoare și 20 % alimente care formează acizi. Acidoza este mai frecventa în societatea noastră în mare parte din cauza dietei, care este mult prea mare în produsele de origine animală producătoare de acid, cum ar fi carne, oua si produse lactate, și mult prea mici în alimente alcaline, cum ar fi legume proaspete. În plus, mâncăm alimente producătoare de acid, cum ar fi faina alba si zahar si se beau băuturi producătoare de acid, cum ar fi cafea și băuturile răcoritoare. Folosim prea multe medicamente, care sunt acizi in formare, și folosim îndulcitori chimici artificiali care formeaza aciditate si cresera pH-ului. 
Suplimentele pentru prea - alcalin: 
Alcalinitatea este relativ rara, dar în cazul în care urina și / sau saliva testa în mod constant peste 7,0 pH-ul începem cu pașii 1, 2 și 3 de mai jos până când rezultatele dorite sunt atinse. Asigurați-vă că pentru a monitoriza progresul dvs. se folosesc benzi de testare a pH-ului. Veți observa că unele dintre aceste etape sunt aceleași ca cele recomandate mai sus, pentru o stare prea acida. Acest lucru se datorează faptului că acești pași au un efect de tamponare, sau cu alte cuvinte, ei sunt de echilibrare, tendința e de a aduce pH-ul înapoi la normal, indiferent in ce direcție a plecat:
-enzimele sunt esențiale: luati 1-2 capsule de enzime alimentare, se iau 1-2 capsule de proteaza și Noni între mese, pe stomacul gol. 
-pentru rinichi se face drenaj limfatic cu apă, se utilizeaza Lymphomax pentru intretinerea căilor urinare.
-este nevoie corectarea calciului si se foloseste calciu lichid. 
-vitamina C utilizata de 3000 mg sau mai mult, la toleranța maximă a intestinului. ( dacă apare diaree se reduce aportul). 
-ulei din semințe de in se utilizeaza 1 capsule de ulei din semințe de in de 3 ori pe zi sau 2 linguri de lichid, ulei din semințe de in, zi de zi. 
-curațare colon după cum este necesar se ia psyllium coji supliment la culcare pentru a menține mișcările intestinale regulate. Utilizați CleanStart sau chinez Tiao entru a curăța de două ori pe an ficatul, intestinul și detoxifierea rinichilor.
pH grafic: 
-cele mai alcaline alimente sunt: stevia, lămâia, pepenele verde, grapefruit, mango, papaya, sparanghel, ceapă, sucuri de legume, patrunjel, spanac crud, brocoli, usturoi, ulei de masline, ceaiuri de plante si apa cu lamaie. 
-alimente alcaline sunt: sirop de artar, sirop de orez, curmale, smochine, pepene verde, struguri, papaya, kiwi, afine, mere, pere, struguri, bame, fasole verde, sfecla, telina, salata verde, dovlecei, cartofi dulci, roșcoave, migdale, seminte de in, lapte de la san si ceai verde. 
-alimente mai putin alcaline: miere de albine, zahar brut, portocale, banane, cireșe, ananas, piersici, avocado, morcovi, rosii, porumb proaspete, ciuperci, varza, mazare, coaja de cartofi, masline, soia, tofu, castane ulei de canola, miei, orez salbatic, quinoa, branza de soia, lapte de soia, lapte de capră, brânză de capră, zer, ceai de ghimbir. 
-alimente putin acide: miere prelucrata, melasă, prune, sucuri de fructe, spanac, fasole, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, ulei de porumb, pâine de grâu încolțit, orez brun, vânat, pește de apă rece, ouă, unt, iaurt, lapte bătut, brânză de vaci, ceai. 
-alimente acide: zahăr alb, vișine, rubarba, cartofi fara coaja, fasole, nuci pecan, caju, orez alb, porumb, hrișcă, ovăz, secară, curcan, pui, miel, lapte crud, cafea.
-alimente puternic acide: indulcitori artificiali, aspartam, mure, afine, prune uscate, ciocolata, alune, nuci, grau, faina alba, produse de patiserie, paste fainoase, carne de vită, de porc, scoici, branza, lapte omogenizat, înghețată, bere, bauturi racoritoare.
Sunt bazice si compenseaza elementele ce duc la producerea acizilor: legumele verzi si colorate ca morcovul, cu exceptia             tomatelor, cartofii, bananele, castanele, porumbul, migdalele, nucile de Brazilia, branza alba bine scursa, smantana, laptele si iaurturile de soia, fructele uscate bio (in afara de cele care sunt acide la gust, cum ar fi caisele sau merele), apele minerale bazice (de tip Evian), maslinele negre in ulei, avocado, zaharul integral, uleiurile presate la rece.
In mod firesc, absorbtia unui aliment acid (un fruct sau un suc de la­maie) antreneaza oxidarea naturala in timpul digestiei si produce, in final, un efect bazic deci, be­­nefic. La persoanele cu un metabolism greoi, acizii acestor fructe nu sunt nici oxidati, nici transfor­mati. Ei vor avea acelasi efect asupra organismului ca si alimentele care duc la producerea acizilor.
Nu este suficient sa actionezi numai prin alimentatie. Oboseala, surmenajul, lipsa exercitiului fizic duc de asemenea la transformarea in acizi. Pentru a ajuta corpul sa elimine substantele acide care il tin prizonier, exista mai multe strategii:
  • Fa exercitii fizice. O buna modalitate de a te elibera de acesti acizi consta in arderea lor la nivel celular, gratie unui aport important de oxigen: sportul practicat intr-un mod sustinut este ideal.
  • Compenseaza cu preparate ce se gasesc in farmacii si contin amestecuri de minerale bazice, excelente bariere impotriva acizilor in circulatie. Mult mai bine decat sa le dam oasele noastre de ros…
  • Stimuleaza-ti rinichii. Anumite plante medicinale diuretice (anghinarea, cozile de cirese, urzica) stimuleaza rinichii, esentiali in eliminarea acizilor.
  • Fa bai hipertermice. De data asta, transpiratia de la nivelul pielii ajuta organismul sa evacueze ceea ce il polueaza. Intra intr-o baie in jur de 37° Capoi adauga apa calda pentru a mari temperatura, pana cand atinge pragul tau de toleranta (intre 39 si 42° C). Trebuie sa te simti destul de bine incat sa poti ramane acolo un sfert de ora. Un repaos de o jumatate de ora dupa baie permite organismului sa isi regaseasca echilibrul. Poti sa faci o asemenea baie in fiecare seara timp de doua-trei saptamani sau macar la doua zile, atat timp cat vei simti nevoia.

http://www.naturalhealthschool.com/acid-alkaline.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu