marți, 26 noiembrie 2013

Ochiul lui Horus

Ochiul lui Horus reprezintă puterea atotvăzătoare a Soarelui. Conform legendei, Horus a fost odată un zeu venerat în regiunea Deltei Nilului. Cu timpul, cultul său s-a răspândit în tot Egiptul, și când au venit romanii, credința în Ochiul lui Horus s-a transmis și s-a răspândit și mai mult, Horus fiind fiul zeiței Isis ( zeița magiei și a vieții, a căsătoriei, simbolul armoniei matrimoniale și fidelității femeii față de soț) și al lui Osiris ( zeul vieții de apoi, al lumii de dincolo și al morților). Horus e asociat cu renașterea, regenerarea, sănătatea și prosperitatea continuă. Se spunea că puterea lui stătea în ochi.
Ochiul drept era alb și reprezenta Soarele, iar cel stâng era negru și reprezenta luna. Luptând cu fratele diabolic, Set, din  cauză că Set l-a ucis pe Osiris, tatăl său, Horus și-a pierdut ochiul stâng, dar l-a învins pe Set. Zeul Thoth, zeul lunii,  al aritmetici, al vorbirii și inventatorul scrisului, l-a ajutat pe Horus și i-a reîntregit ochiul prin magie. Apoi, Horus i l-a arătat lui Osiris, care i-a dat puterea să renască, însă pe lumea cealaltă.
Astfel, Ochiul lui Horus are trei versiuni, ca amuletă: ochiul stâng, ochiul drept și cei doi ochi. Deasemenea ochiul drept este considerat datator de viata caci, conform unei alte legende, din lacrimile sale au fost create toate vietatile.
Ochiul este construit din fragmente, si 1/64 din el lipseste, aceasta fiind bucatica speciala adaugata prin magie de Thoth.
Egiptenii folosesc simbolul Ochiului lui Horus (zeul soim ceresc cunoscut si sub numele de Ra-wedjat sau udjat) ca protecție împotriva energiilor negative si a oamenilor rauvoitori. Purtat ca bijuterie de aur, argint, lapislazuli, lemn, portelan sau calcedonie rosie, despre Ochiul lui Horus se crede că acesta garantează siguranța, aduce succesul, sănătate și înțelepciune si prosperitate celui care îl poartă.enilor rauvoitori. 
Se mai spune că Ochiul lui Horus poate prinde viață și poate secera pe cel cu intenții și gânduri rele, pe răuvoitori, el reprezinta puterea iluminarii.a raspandit la venirea romanilor, cand a fost venerat ca fiu al zeitei Isis si al zeului Osiris. Horus este asociat cu regenerarea, sanatatea si prosperitatea crescanda. Amulete in forma unui ochi au fost gasite frecvent in mormintele regale , ca o protectie in viata de apoi. Ochiul semnifica , de asemenea , puterea regala.
Anticii il considerau un simbol al indestructibilitatii , extrem de util atunci cand aveau loc nasteri. Insemnul ochiului a fost descoperit sub cel de-al doisprezecelea strat de bandaje al mumiei lui Tutankamon.
Vechii navigatori de pe Marea Mediterana pictau ochiul la prova corabiilor lor, ca un semn de protectie asupra calatoriei lor.
Simbolul ochiului a fost adoptat de masonerie si de SUA , sub forma unui element al Marelui Sigiliu , in care apare deasupra unei piramide inversate ca “Ochi al Providentei“.
Multi au crezit ca este un fel de reprezentare scrisa a unor hieroglife, insa este de fapt matematica.
ochiul lui Horus
Fiecare dintre fractiile sacre, pe care egiptenii antici le atribuite celor sase parti ale ochiul lui Horus sunt: 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, si 1/64. Acestea toate au puterea lui doi in numitorul lor, au fost folosite pentru a reprezenta fractiuni ale "hekat", unitatea de masura pentru cereale.
spune despre ochi ca sunt oglinda sufletului, lucru ce poate explica de ce simbolistica acestora tinde sa fie mai mult de natura spirituala.
In Crestinism, Ochiul lui Dumnezeu este infatisat intr-un triunghi ce simbolizeaza templul celor credinciosi. Ochiul reprezinta aici spiritul omniprezent al lui Dumnezeu ce se regaseste in sufletul fiecaruia dintre noi si care vegheaza pentru toti cei care s-au daruit credintei.
Majoritatea dintre filosofiile antice ezoterice, insa si cele mai actuale, considera ochiul ca fiind un canal ce duce spre o noua dimensiune. Aici ochiul nu mai este un simbol fizic, ci unul “eteric” ce permite constiintei sa intre pe poarta evolutiei infinite. Calatoria se face printr-un canal intunecat (reprezentat de pupila), iar odata ce trecem de acesta se spune ca vom obtine cunoasterea sau, mai bine spus, iluminarea.
Perspectivele diferitelor popoare combinate cu infatisarea fizica ce o are ochiul ne conduc spre o forma ce poate fi comparata cu numarul 0 si intelesurile sale din numerologie.
Nu in ultimul rand, ochiul poate capata simbolistica pe care i-o da fiecare dintre noi. Putem sa ii contemplam intelesurile in raport cu propria noastra perspectiva asupra vietii si situatiile in care suntem pusi.
Daca in viziuni, vise sau chiar in rutina de zi cu zi ne apare recurent ochiul, cu siguranta ca trebuie sa incercam sa ii descifram mesajul – este responsabilitatea noastra sa interpretam acest mesaj conform propriilor experiente. Raspunsurile vor veni daca avem rabdare si suntem deschisi sa le percepem. 
Ochiul piramidei- Psalmul 33-18: „Iată, ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui". Stiati ca de fapt este un simbol ocult? iată ce afirmă monseniorul Barbier de Montault într-o lucrare denumită "Tratat de iconografie creştină" din anul 1890: „Triunghiul, prin cele trei laturi şi. cele trei colţuri, este un simbol foarte expresiv. îl vedem ca nimb la capul Domnului sau în mâinile sale; din secolul al XVII-lea, care a abuzat de el în mod deosebit, s-a înscris în el numele Iehova în ebraică sau ochiul Domnului care vede totul.'' UN SIMBOL OCULT SA REPREZINTE OCHIUL DOMNULUI?
Ochiul atotvazator este glanda pineala - cele 3 piramide de la Giza sunt de fapt reprezentarea simbolica ( si nu numai ) a celor trei glande din creierul uman hipotalamusul, pineala, si pituitara. Marea piramida este asezata in centrul planetei la fel cum este si glanda pineala asezata in cenrul creierului. Cele 7 glande principale sin esitemul endocrin sunt de fapt ( pe pan energetic ) cele 7 chakre-centrii de energie a corpului omenesc. Glandele secreta hormoni, de aici si cuvantul "secret". Piramidele sunt asezate in conformitate cu centura Orion formata din trei stele dintre care cea mai stralucitoare Sirius ( Marea Piramida ). In centrul piramidei Kheops avem camera faraonului unde este pozitionat un sacrofag deschis din granit rosu. 
La Vatican In curtea conului de pin gasim statuia Conului de pin, un sacrogag deschis, doi pauni alaturi de statuie, si doi lei exact ca in intrarea unor temple din Egipt + inscriptii cuneiforme. Acelasi sacrofag deschis il intalnim si la Marea Piramida ( egipt ), la fel si inscriptiile cuneiforme. Deci se pare ca am fost inselati. Vaticanul functioneaza pe bazaele unor invataturi antice ( sa nu uitam de obelisc care a fost adus chiar din Egipt ).
Important este sa fi capabil sa: citesti" adevaratele semnificatii a acestor asezari in Vatican. Statuia conul de pin este verde, ceea ce indica imaturitatea acestuia. Ei vor sa arate ca adora acest lucru, glanda pineala este neactivata ( si o mentin asa prin introducerea fluorului in alimentele, bauturi si mai ales in apa pe care o consumam - este dovedit stiintific ca aceasta substanta fluorul inhiba glanda pineala ). De asemenea conul de pin este asezat invers, cu capul in jos, acest lucru indica la fel, ca ei sunt impotriva acestuia, la fel cum satanistii folosesc crucea inversata pentru a arata dispretul fata valoarea divina a acesteia. Sacrofagul deschis reprezinta simbolic transcenderea mortii. Cei doi pauni ( la primii crestini ) simbolizeaza nemurirea. Inaltimea statui este de peste 2m - adica de neatins de "profan", daca te pui langa ea, nu ajungi nici macar cu capul pana la baza conului.

http://www.youtube.com/watch?v=j7peVet9RRU


Scurtă istorie a bijuteriilor româneşti începând cu Dacia precreştină, Bucureşti, 2009
www.mathworld.wolfram.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu