miercuri, 30 octombrie 2013

Simbol Aum/Om

Sunetul AUM este  metionat in Upanishade, si este tratat in mod special in Taitririya, Chandogya si Mandukya Upanishd. El este folosit ca obiect de meditatie profunda, fiind considerat a avea o deosebita eficienta spirituala, acest fapt este atribuit nu doar intregului cuvant ci si din cauza celor trei sunete din care este alcatuit: a (a-kāra), u (u-kāra), m (ma-kāra).
In filozofia hindusa se crede ca atunci cand creatia a inceput sa se manifeste, constiinta divina a luat mai intai forma primara si originara manifestata prin vibratia sunetului AUM. Inainte de creatie exista doar vidul sau Shunyākāsha. Shunyākāsha inseamna in traducere literala “fara cer” care este mai mult decat nimicul, deoarece totul exista atunci intr-o stare de potentialitate. Vibratia sunetului AUM, simbolizeaza manifestarea lui Dumnezeu in forma “Brahman Șaguna“. “OM” este reflectarea realitatii absolute cunoscuta si sub numele de “Adi Anadi”,  adica cel fara inceput sau sfarsit, si imbratisand tot ceea ce exista, reprezentand vibratia suprema. Cand se pronunta pe litere A-U-M, reprezinta energia divina Shakty, unita in cele trei aspecte ale sale:Bhrahma Shakti (creatia), Vishnu Shakti (conservarea sau mentinerea) șiShiva Shakti (distrugerea si/sau eliberarea).
Este un simbol de protecţie, reprezentând creaţia şi perseverenţa. Se foloseşte pentru curăţare şi refacerea aurei. 
SemnificaţieAcest simbol se pronunţă Ah-uumm. Este un simbol din sanscrită folosit în multe practici spirituale din est. Reprezintă funcţionarea Universului ca un întreg; A-Tatăl/Mama  – kāra inseamna forma, si se refera la elementul pamant, la ceea ce creste pe pamant, ca de exemplu vegetatiea, copacii sau la orice alte forme sau obiecte materiale, creaţia, U-fiul/fiica kāra inseamna lipsit de forma si se refera la elementul apa sau aer sau la focul care arde, evoluţia sufletelor individuale, şi M e absorbţia a tot ceea ce este creat.Ma-kāra inseamna fara nici o forma (care insa exista) si poate fi asociat cu energia intunecata din Univers. Cand combinam cele trei sunete impreuna, se formeaza silaba sacara, AUM , ea reunind toate elementele, mentionate mai sus. Sunetul sacru al Universului.
 Acţiune: Om curăţă, stabilizează şi sigililează (pecetluieşte, închide) aura; aduce în lumină, purifică, protejează şi conectează cu Divinitatea. Om este incantată şi vizualizată în aur, individual sau în grupuri, în vederea vindecării sau iniţieri; sunetul încarcă aerul cu prana (Ki), care, sub influenţa gândului, poate fi îndreptat spre direcţia specificată.
Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. Om deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.

Abheda yoga
     Simbol maestru Karuna in ReiKi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu