Anul 1992 a adus o schimbare majoră în viaţa mea. Am profesat independent şi cu succes aproape 20 de ani ca specialist în resurse umane şi, dintr-o dată, m-am trezit fără contracte, lipsită de angajamente.
Am fost obişnuită să mă descurc singură şi să-i învăţ pe alţii cum să conducă o afacere şi, prin urmare, eram surprinsă că acest mecanism înceta să mai funcţioneze în viaţa mea. Nu înţelegeam ce se întâmplă.
Teama existenţială m-a cuprins şi mi-a tulburat somnul. Simţeam instinctiv că mă îndreptam spre sfârşitul îndelungatei mele cariere de consultanţă în domeniul resurselor umane şi că eram chemată spre alte misiuni. Doar că... habar nu aveam încotro să mă îndrept. Singura soluţie era să mă abandonez cu încredere divinului şi să mă rog să mi se reveleze pasul următor al vieţii mele. Aceasta s-a şi întâmplat, şi anume, am întâlnit un nou partener de viaţă cu care am petrecut o perioadă de timp minunată, până la începutul anului 1994. Totuşi, relaţia şi fericirea noastră nu au fost de lungă durată, nu ne-a fost dat să rămânem împreună.
Trebuia să recunosc că se impunea să-mi continui singură drumul, să-mi găsesc singură menirea, a cărei semnificaţie şi conţinut încă nici nu le întrevedeam. A fost pentru amândoi o despărţire dureroasă, şi din nou mă aflam într-un moment de răscruce din viaţa mea. De fiecare dată când credeam că am intrat în normalitate viaţa mea se dădea din nou peste cap.
În acest timp am vândut casa pe care o construisem şi am renunţat la firma creată de mine. Eram nevoită să-mi caut un nou drum în viaţă care, de altfel, s-a conturat curând. Prin graţia divină mi-a fost dat să întâlnesc un vechi coleg de studii care mi-a povestit despre şirul lui Fibonacci, şi care mi-a explicat cum se poate folosi pentru calculul unor modele interesante. Dar la întrebarea mea "Ce aş putea face cu ele?" a dat din umeri şi a spus că asta nu ştie nici el, doar că sunt frumoase. Aşa că am pus totul într-un sertar, deoparte; încă nu mi se dezvăluiseră secretele şirului lui Fibonacci.
Însă aşa cum ne poartă paşii, după o vreme am întâlnit un şaman incaş, care m-a invitat să mă alătur unei călătorii de pelerinaj în Peru şi Bolivia. Ce să caut eu acolo? De fapt, eu doream să merg în Tibet, însă el mi-a replicat doar: "... energia din Tibet o ai deja; ceea ce îţi lipseşte este energia din Peru şi Bolivia." Am înţeles mesajul şi, în cea de-a doua jumătate a anului 1994 am făcut împreună cu el trei călătorii - în Peru, în Bolivia şi la Lacul Titicacca. Am călătorit în căutarea viziunii. Aceste trei călătorii mi-au transformat complet viaţa, aşa cum nici nu mi-aş fi putut imagina vreodată. Am învăţat să gândesc cu inima şi să simt cu capul. Un lucru complet nou pentru mine. Viziunile avute, precum şi întâlnirea cu Arhanghelul Mihail pe înălţimile de la Machu Picchu în Peru m-au ghidat spre înţelegerea adevăratei mele meniri: explorarea Codului lui Fibonacci.
Au urmat şapte ani în care m-am retras şi m-am preocupat exclusiv cu Codul lui Fibonacci şi posibilităţile de a-l utiliza în mod practic în viaţa de zi cu zi. Aşa s-au născut mandalele de lumină.
De-a lungul anilor, calculând şi desenând mandale cu ajutorul Codului lui Fibonacci mi s-a revelat, pas cu pas, structura ordinii divine. Am descoperit că aceste mandale activează informaţia spirituală a ADN-ului, având ca urmare conştientizarea blocajelor de tot felul şi dizolvarea lor, revelând astfel cunoaşterea interioară. Lucrul cu mandalele m-a introdus în domeniul fizicii cuantice şi astfel, prin extensie, mi s-a dezvăluit aplicabilitatea lor în mai multe aspecte ale vieţii.
Prin intermediul mandalelor m-am conectat la memoria ancestrală şi am descoperit adevărul spiritual. Impulsul de a scrie această carte l-am primit pe 29 noiembrie 2005, aflându-mă la Moscova. Am avut dintr-o dată viziunea interioară a acestei cărţi. Şi astfel am început să scriu. Cuvintele pur şi simplu curgeau din mine.
Cu dragoste, recunoştinţă şi responsabilitate dăruiesc mai departe învăţătura ce mi-a fost transmisă.
Mandalele de lumină ne oferă - prin energia lor - armonie pentru corp, minte şi spirit. Cu ajutorul lor ajungem în propriul nostru centru. Ele ne aduc liniştea interioară.
Mandala este un desen în formă de cerc, cunoscută în culturile străvechi şi utilizată pentru puterile sale, în special cele de vindecare. Ele se regăsesc pe pereţii, pardoselile şi ferestrele bisericilor, templelor, palatelor. Acestea reprezintă geometria sacră - limbajul cosmosului. Un ochi atent le va descoperi în diversele forme din natură.
Structura de bază a unei mandale dezvăluie:
Mandalele calculate de mine se bazează pe matematica şirului lui Fibonacci. Leonardo Fibonacci, matematician italian din secolul al XIII-lea, cunoscut şi ca Leonardo din Pisa, a descoperit că tot ceea ce este viaţă pe această planetă evoluează după o secvenţă prestabilită, în formă de spirală. Această secvenţă, aparent simplă, se desfăşoară astfel:
Mandalele ne ajută să ne regăsim adevăratul sine. Energiile lor armonizează corpurile noastre energetice, cu efecte benefice asupra corpului nostru fizic. Mandalele constituie puntea de legătură între planurile dimensionale superioare, de substanţă rafinată, şi corpurile tridimensionale.
Folosirea mandalelor este relativ simplă. Prin simpla privire a structurilor cristaline colorate, în creier se creează interconexiuni ale celor două emisfere şi omul îşi percepe propriul său centru. Creierul recunoaşte vibraţia culorilor şi activează conexiunile de lumină care învăluie cromozomii. Astfel pot fi dizolvate blocaje ale corpului eteric, permiţând din nou curgerea nestingherită a energiei vitale.
O metodă de a lucra cu mandalele constă în a le calcula şi desena singuri. Este o activitate meditativă şi relaxantă însă, mai important, contribuie la dezvoltarea creativităţii şi a percepţiei conştiente. Între timp, s-au format în multe locuri din Germania, Austria, Elveţia, Italia, Rusia grupuri care se întâlnesc cu regularitate şi desenează şi discută împreună despre experienţele şi trăirile lor. Desenarea mandalelor a fost introdusă şi în unele şcoli, unde învăţătorii vorbesc despre experienţe deosebit de pozitive, copiii fiind mult mai liniştiţi, iar puterea lor de concentrare creşte.
Desenarea mandalelor este o metodă simplă, care are ca scop legarea punctelor între ele, formând astfel o matrice. Nu sunt necesare cunoştinţe de desen sau pictură. Fiecare poate da frâu liber creativităţii proprii. Desenul este o plăcere şi o relaxare pentru corp, suflet şi spirit. Problemele şi blocajele se dizolvă aproape de la sine, permiţând astfel răspândirea păcii, liniştii şi armoniei în interiorul fiinţei noastre.
Doresc să menţionez că tot mai mulţi medici şi practicanţi ai medicinii alternative sunt intersaţi de lucrul cu mandalele de lumină şi le folosesc în practica lor terapeutică. În timpul lucrului cu mandalele se pot declanşa procese de vindecare care pot avea efecte neplăcute în corp. De aceea este recomandabil să se lucreze cu atenţie şi deplină responsabilitate cu vibraţiile de înaltă frecvenţă ale acestor mandale.
În încheiere, încă o atenţionare: dacă se desenează în mod repetat aceeaşi mandală (este permisă copierea acestora pentru uz propriu), puteţi descoperi mereu modele noi.
Creaţia este atotcuprinzătoare şi mereu vie. Ea îşi schimbă mereu formele şi culorile. Fiecare mandală constituie expresia sufletului nostru şi nu ar trebui interpretată niciodată de altcineva. Doar acela care desenează mandala poate înţelege ce informaţii doreşte să aducă sufletul în conştiinţă. Ajunge să vă deschideţi energiilor subtile şi să desenaţi în linişte, sau ascultând o muzică relaxantă, de meditaţie, în fundal.
Vă dorim multă bucurie şi relaxare!
Structura de bază a unei mandale dezvăluie:
- Lotusul central - simbolizând centrul fiinţei noastre;
- Palatul celest - simbolizând fiinţa noastră spirituală;
- Porţile - prin care parcurgem
- Palatul celest spre centrul fiinţei noastre.
Mandalele calculate de mine se bazează pe matematica şirului lui Fibonacci. Leonardo Fibonacci, matematician italian din secolul al XIII-lea, cunoscut şi ca Leonardo din Pisa, a descoperit că tot ceea ce este viaţă pe această planetă evoluează după o secvenţă prestabilită, în formă de spirală. Această secvenţă, aparent simplă, se desfăşoară astfel:
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 etc.
şi se bazează pe Numărul de Aur, reprezentând în realitate codul cosmic pentru planeta noastră, Pământ. Mandalele de lumină, bazate pe codul lui Fibonacci, alcătuiesc, prin formele lor geometrice, limbajul Luminii, funcţionând ca transmiţători de informaţie. Noi înşine fiind purtători ai codului cosmic (noi suntem microcosmos în macrocosmos), mandalele activează acest cod spiritual în ADN-ul nostru, care constituie moştenirea noastră ancestrală. Mandalele ne ajută să ne regăsim adevăratul sine. Energiile lor armonizează corpurile noastre energetice, cu efecte benefice asupra corpului nostru fizic. Mandalele constituie puntea de legătură între planurile dimensionale superioare, de substanţă rafinată, şi corpurile tridimensionale.
Folosirea mandalelor este relativ simplă. Prin simpla privire a structurilor cristaline colorate, în creier se creează interconexiuni ale celor două emisfere şi omul îşi percepe propriul său centru. Creierul recunoaşte vibraţia culorilor şi activează conexiunile de lumină care învăluie cromozomii. Astfel pot fi dizolvate blocaje ale corpului eteric, permiţând din nou curgerea nestingherită a energiei vitale.
O metodă de a lucra cu mandalele constă în a le calcula şi desena singuri. Este o activitate meditativă şi relaxantă însă, mai important, contribuie la dezvoltarea creativităţii şi a percepţiei conştiente. Între timp, s-au format în multe locuri din Germania, Austria, Elveţia, Italia, Rusia grupuri care se întâlnesc cu regularitate şi desenează şi discută împreună despre experienţele şi trăirile lor. Desenarea mandalelor a fost introdusă şi în unele şcoli, unde învăţătorii vorbesc despre experienţe deosebit de pozitive, copiii fiind mult mai liniştiţi, iar puterea lor de concentrare creşte.
Desenarea mandalelor este o metodă simplă, care are ca scop legarea punctelor între ele, formând astfel o matrice. Nu sunt necesare cunoştinţe de desen sau pictură. Fiecare poate da frâu liber creativităţii proprii. Desenul este o plăcere şi o relaxare pentru corp, suflet şi spirit. Problemele şi blocajele se dizolvă aproape de la sine, permiţând astfel răspândirea păcii, liniştii şi armoniei în interiorul fiinţei noastre.
Doresc să menţionez că tot mai mulţi medici şi practicanţi ai medicinii alternative sunt intersaţi de lucrul cu mandalele de lumină şi le folosesc în practica lor terapeutică. În timpul lucrului cu mandalele se pot declanşa procese de vindecare care pot avea efecte neplăcute în corp. De aceea este recomandabil să se lucreze cu atenţie şi deplină responsabilitate cu vibraţiile de înaltă frecvenţă ale acestor mandale.
În încheiere, încă o atenţionare: dacă se desenează în mod repetat aceeaşi mandală (este permisă copierea acestora pentru uz propriu), puteţi descoperi mereu modele noi.
Creaţia este atotcuprinzătoare şi mereu vie. Ea îşi schimbă mereu formele şi culorile. Fiecare mandală constituie expresia sufletului nostru şi nu ar trebui interpretată niciodată de altcineva. Doar acela care desenează mandala poate înţelege ce informaţii doreşte să aducă sufletul în conştiinţă. Ajunge să vă deschideţi energiilor subtile şi să desenaţi în linişte, sau ascultând o muzică relaxantă, de meditaţie, în fundal.
Vă dorim multă bucurie şi relaxare!
Ursula Irrgang
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu