- Cuvântul „mandala” provine din limba sanscrită şi înseamnă cerc sau centru. Mandala este un desen în general în formă de cerc, în care sunt integrate forme perfect geometrice. Este o imagine simbol care se foloseşte pentru meditaţie şi pentru a lua legătura cu divinul din noi, cu Sursa.
- Aşa cum fiinţa umană este o „copie” a Macro-cosmosului („Ce e sus e şi jos”), tot astfel şi mandala este o copie analogică a Macrocosmosului, o reconstrucţie în miniatură a lumii, ca o reflexie sau oglindire.
- Mandalele sunt spaţii sacre simbolice, care reproduc, bi sau tridimensional, dimensiuni superioare sau chiar întreg universul, şi pot deveni portaluri către aceste dimensiuni.
- Mandalele sunt folosite pentru a împrejmui un spaţiu sacru sau pentru a manifesta starea deplină care sălăşuieşte în noi.
- Mandalele îi amintesc celui care le contemplă de imanenţa sacrului în univers. Ele expasionează conştiinţa, elevând si reconectând la frecvenţele luminoase ale multidimensionalităţii noastre, la frații cosmici şi la fiinţele de lumină. În multe culturi mandalele au fost folosite ca mijloc de exprimare şi echilibrare, cu efect vindecător. Funcţia principală a unei mandale este de vindecare. Prin simpla sa prezenţă, o mandală ne înconjoară cu energii vindecătoare, ne ajută să devenim mai armonizaţi, mai relaxaţi, mai împăcaţi cu noi înşine.
- Lucrând cu mandalele aducem echilibru între masculin şi feminin, între raţiune şi simţire – este stimulat tot creierul: emisfera stângă prin construirea structurii, prin liniile ce dau contur, emisfera dreaptă prin culoare şi prin conţinutul care vine să umple forma.
- Emisferele noastre cerebrale se echilibrează, energiile yin/yang sunt armonizate, corpurile noastre subtile sunt recalibrate şi devenim mai conectaţi la Eul nostru interior, trezind în noi capacităţile latente. Prin reconectarea noastră, mintea va fi mai calmă şi va emite gânduri pozitive, iar corpul fizic va ajunge şi el în stare de armonie şi vindecare.
- Cu fiecare linie desenată, cu fiecare punct, cu fiecare nuanţă adaugată, descoperi cum mandala are o viaţă şi o voinţă a ei proprie, pe măsură ce reprezentarea ta interioară este potenţată şi îmbogăţită. Iar acest lucru se regăseşte, inclusiv pe termen lung, în uşurinţa cu care găseşti soluţii, creezi alternative, în libertatea de a-ţi manifesta potenţialul, de a-ţi folosi resursele, in curajul şi încrederea de a fi TU în orice situaţie!
- Mandalele se bazează pe perspectiva sacră a unităţii indisolubile a universului. în centrul a tot ce există se află Principiul Unic Suprem, Dumnezeu, din care emană lumile, reprezentate în mandală secţionai sau prin cercuri concentrice.
luni, 22 iulie 2019
Mandala o sursa de echilibru masculin-feminin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Trimiteți un comentariu